Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Wagyu entrecote Australien ...... 295:-

Wagyu entrecote från renrasiga Japanese Black djur. Marmorering 7 / 12. Extrem mörhet, smörig textur och en mycket bra köttsmak.

Iberico Bellota solomillo ...... 210:-

Filé av renrasig pata-negra gris från Salamanca. Uppfödda på ekollon. Helt annan smak och textur jämfört med vanlig grisfilé. Om man gillar fläsk så bör man testa denna gris. Vi tillagar köttet rosa om ni inte önskar annan stekgrad.

Svensk hängmörad entrecote ...... 220:-

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen.

Svensk hängmörad biff ...... 225:-

Svensk biff hängmörad i 75 dagar. Kött hängmörat så här länge får en smältande textur och en kraftig smak. Svenskt kött blir inte bättre än så här.

Rubia Gallegan entrecote ...... 250:-

Entrecote hängmörad i 60 dagar från Galicien i nordvästra Spanien. Ett kött med toner av anklever och ost. Otrolig mörhet och mycket smak. Ett kött i världsklass

Menyförslag Las Brasas

Friterad jordärtskocka

majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili

Gotländsk tryffel

gnudi, svamp, brynt smörskum och picklad lök

Tonfisk MSC

dillfrö, kronärtskockor, basilika, chili och zucchini

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote

smält lök, tryffel och lagrad comté

Svensk hängmörad entrecote

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen.

Bakade äpplen

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple


pris 565:- per person, endast samtliga i sällskapet
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri, rödvinssky samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

pata negra skinka lagrad minst 36 månader

Jamon Serrano Trevelez...... 70:-

ekologisk serrano skinka lagrad 24 månader.

Friterad jordärtskocka...... 80:-

majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili

Friterad minimajs...... 65:-

ponzu, kimchisesamfrön och koriander

Coliflor picante...... 75:-

kryddbakad blomkål, piparras, grillad paprika, maracona mandlar, marinerad Payoyo samt aioli med rökt paprikapulver

Grillad Ibericokind...... 85:-

jordärtskocka, tryffel och serrano crisp

Gotländsk tryffel...... 105:-

gnudi, svamp, brynt smörskum och picklad lök

Röding...... 85:-

kräftsås med tonkaböna och krondill, rostad mandel, purè på morot och chili

King Crab...... 130:-

variation på fänkål, hummerbuljong med saffran och paprika, citronmajonäs och vattenmelonrättika

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Ankhjärta...... 75:-

five-spice, shiitake, pumpa, ingefära och soya

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Chili cheese fritters...... 75:-

stuvad majs, inlagda gröna tomater, chipotle och svartkål

Tartar på sotad älgbiff...... 90:-

inlagd kajplök, karljohan svamp crème, friterad lök, svampchips och parmesan

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron, persilja, havssalt

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Tonfisk MSC...... 90:-

dillfrö, kronärtskockor, basilika, chili och zucchini

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Rotselleri ”raz el hanout”...... 70:-

friterad rödbeta, saltrostade pistagenötter, inkokta plommon, koriander och purè på konfiterad rotselleri

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Salt kolaglass...... 115:-

rostad chufa, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktcurd och bakad choklad

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Gratinerad ”Torta del Casar”...... 90:-

inlagda sotade aprikoser, minus 8 vinäger, brödcrisp

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

Bakade äpplen...... 115:-

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Mahon...... 45:-

Opastöriserad komjölksost från Menorca.

Almnäs Tegel...... 45:-

Ost från Almnäs bruk i västra Götaland. Väldigt smakrik hårdost. Lagrad 16-22 månader.

Blu di Buffala...... 45:-

Blåmögelost gjord på buffelmjölk. Unik blåmögelost från Lombardiet i Italien.

Queso Zamarano...... 45:-

Ursprungsmärkt opastöriserad fårost från Zamora i Spanien, en manchegoliknande ost i världsklass.

Osttallrik...... 150:-

alla ostar med membrillo

Viva Las Brasas