Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

1kg Entrecote på ben Finland ...... 595:-

Hängmörad i 4 veckor, gräsuppfödd och biodynamisk. Perfekt att dela på för 2-3 personer. Tar ca 40 min.

Svensk hängmörad biff på ben ...... 325:-

Kviga, hängd i 3 veckor. Från Linköpings slakteri. Kvigor har generellt sett bättre fettsammansättning än tjurar och är inte lika stressade vid slakt vilket ger ett mörare kött.

Wagyu ryggbiff ...... 495:-

Wagyu från Chile. Marmoreringsgrad 7 vilket innebär en enorm mörhet och marmorering.

Odlad piggvar ...... 295:-

Hummersky med anchochili, grillad sparris, chimichurri och purjolöksmajonäs

Svensk hängmörad entrecote ...... 355:-

Hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Marmoreringsgrad minst 4 av 5. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Ca 1 av 100 stockar klarar kraven att klassas som 4 av 5

Presa Iberico Bellota ...... 255:-

Svartfotade grisar uppfödda på ekollon. Totalt annorlunda jämfört med vanligt griskött.

Menyförslag Las Brasas

Grillad hjärtsallad

rökt märg, krasse, riven Himmelsraften och mojo-rojo

Färskpotatis

Älvdalsrom, brynt smör, gräslök och rökt creme fraiche från Järna mejeri

Smörstekt bläckfisk från Galicien

ramslök, gröna ärtor, gurka och friterad potatis

Slider på hängmörad svensk entrecote

karamelliserad lök, tryffel och lagrad comté

Svensk hängmörad biff på ben

Kviga, hängd i 3 veckor. Från Linköpings slakteri. Kvigor har generellt sett bättre fettsammansättning än tjurar och är inte lika stressade vid slakt vilket ger ett mörare kött.

Bakad rabarber

Yoghurtglass med vanilj, kokosskum, passionsfruktcurd och karameliserad quinoa


pris 510:- per person, endast samtliga i sällskapet
Allt från grillen serveras med pimientos padrones, rödvinssky, chimichurri och smält lök.

Tapas

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

pata negra skinka lagrad minst 36 månader

Charcuterias mixtas...... 165:-

marinerad manchego och gordal oliver

Grillad hjärtsallad...... 65:-

rökt märg, krasse, riven Himmelsraften och mojo-rojo

Friterad abborre...... 75:-

salsa crudo, jalapeno, sotad kapris

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Croquetas Ibéricas...... 79:-

fermenterad chiliaioli och inlagd lök

Piementos de Padrones...... 50:-

gräslök och havssalt

Färskpotatis...... 75:-

Älvdalsrom, brynt smör, gräslök och rökt creme fraiche från Järna mejeri

Grillad Ibericokind...... 85:-

jordärtskocka, tryffel och serrano crisp

Torreznillos...... 60:-

friterad grissvål med manchegocrème och gräslök

Grillad majs ”Elotes”...... 75:-

chili, manchego, majonäs

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron, persilja, havssalt

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Burrata från Apulien...... 75:-

ramslökspesto, picklad chili, surdegscrisp, svenska tomater och ekologisk olivolja

Smörstekt bläckfisk från Galicien...... 90:-

ramslök, gröna ärtor, gurka och friterad potatis

Tartar på KRAV märkt oxe från Skåne...... 85:-

rabarber, parmesan, senap och kirskål

Grön sparris från Gotland...... 75:-

mojo-rojo, parmesan och maraconamandlar

Montadito Iberico...... 85:-

Secreto Iberico, kajplök, svartkål och purjolöksmajonäs

Svensk biff hängmörad i 60 dagar...... 175:-

Enorm mörhet, toner av anklever och ost. En smakbomb. Måste upplevas.

Slider på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

karamelliserad lök, tryffel och lagrad comté

Las Brasas Boquerones...... 75:-

gazpachosalsa och marmelad på chili och tomat

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 40:-

en mörk med lagrad tequila och en vit med tonkaböna

Bakad rabarber...... 115:-

Yoghurtglass med vanilj, kokosskum, passionsfruktcurd och karameliserad quinoa

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Monteenebro...... 45:-

spansk getost med lite roquefortkultur. Rullad i ekaska. Smakrik.

Almenäs Tegel...... 45:-

Krav märkt ost från Hjo med en historia från 1700 talet. Lagringstid minst 18 månader.

Blu du Bufala...... 45:-

Blåmögelost från Bergamo i Italien gjord på 100% buffelmjölk. Unik.

Golany...... 45:-

Röd kittost gjord på ekologisk, opastöriserad komjölk. Gården har endast 11 kor, och ligger i La Balda i norra Katalonien

Osttallrik...... 150:-

alla ostar med membrillo

Viva Las Brasas