Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Hängmörad entrecote Spanien ...... 260:-

Galicisk mjölko hängmörad i 60 dagar. Unik smak som inte går att jämföra med något annat nötkött. Kött i världsklass!

Secreto Iberico de Belotta Spanien ...... 250:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi kryddar det med rökt paprika och vitlök och serverar det rosastekt.

Wagyu entrecote Australien ...... 295:-

Wagyu entrecote från renrasiga Japanese Black djur. Marmorering 7 / 12. Extrem mörhet, smörig textur och en mycket bra köttsmak.

Svensk hängmörad entrecote ...... 245:-

Hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Diamondklass vilket ca 1 av 100 stockar får. Svenskt kött blir inte bättre.

Hängmörad biff Sverige ...... 260:-

Hängmörad i 70 dagar. Ett kött med toner av anklever och ost. Otroligt smakrikt kött, samt en väldigt hög marmorering.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 80:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 179:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Burrata från Apulien...... 75:-

ramslökspesto, pinjenötter, friterad salvia, tomater och surdegscrisp

Vit sparris...... 85:-

aji verde, koriandermajonäs och potatiscrisp

Bakad och eldad getost...... 75:-

knipprödbetor, yoghurt, apelsinblomshonung, rökta mandlar samt vildpeppar

Sojaglacerad Ibericokind...... 85:-

kimchisesamfrön, majskräm, chili,yuzupicklad fänkål

Svensk färskpotatis...... 75:-

havsabborre, brynt smör, gräslök samt mojo-rojo

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Sotad kajplök...... 59:-

sobrasada, fårost, marconamandlar samt reducerad vinäger

Handgjord chorizo från Rioja...... 70:-

blomkålspurè, chipotlesky samt salsa på äpple, salvia och citron

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Crouqetas de queso...... 75:-

sotade tomater, kronärtskocka och chipotlemajonäs

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Pilgrimsmusslor...... 135:-

jordärtskockspurè, smörad hummersky och inkokt äpple

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Löjrom från Vänern...... 140:-

gnocchis, brynt smör, inlagd lök och dill

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

Bakad rabarber...... 115:-

sudachi, yuzo, vit choklad och sorbet på päron och syltad ingefära

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 150:-

Spanska ostar från Salmantinos på Roslagsgatan. Varieras dagligen och serveras med brödcrisp och membrillo.

Viva Las Brasas