Roslagsgatan 6, Öppet mån-fre från 17:00, lör från 13:00
Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-fre från 17:00, lör från 13:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Biff Wagyu Japan 150g ...... 600:-

Wagyu biff från Kagoshima i Japan av rasen Japanese Black. Marmoreringsgrad 7/12. Köttet är extremt mört, detta är en smakupplevelse i världsklass.

Entrecote Uppland Sverige 150g ...... 285:-

Lokalt producerat kött från Faringe i Uppland. Det mest marmorerade köttet selekteras ut och får hängmöra åt oss i 4 veckor. Mycket smak, bra mörhet men ändå en viss textur.

Wagyu Tomahawk Australien 900g ...... 995:-

Wagyu entrecote på ben med marmoreringsgrad 8 av 9. Brutalt bra kött som får en extra dimension av tillagningen med benet kvar.

Zabuton Wagyu Australien 150g ...... 350:-

Wagyu Zabuton, från AACO i Australien. Zabuton är den möraste delen av högrevet,smörig textur, men med en kraftig köttsmak. Ett väldigt marmorerat kött,marmoreringsgad 5/9.

Biff på ben Spanien 500g ...... 395:-

Biff som hängt i 60 dagar vilket ger en djup köttsmak med toner av anklever och ost. Köttet tillagas med benet kvar för att få extra smak. Perfekt att dela på.

Secreto Iberico de Bellota Spanien 200g ...... 250:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata Negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, det går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi kryddar det med rökt paprika och vitlök, och serverar det rosastekt.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 85:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 160:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 184:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Lufttorkade charkuterier från Roslagen...... 100:-

”Väddösalami” på tamgris och kryddad med fänkål
”Svingod” salami på vildsvin och kryddad med enbär och peppar
Handgjorda av köksmästarens gamla vapendragare Daniel på Totties mat

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Burrata...... 80:-

ramslökspesto, pinjötter, bakad tomat och surdegscrisp

Friterad piggvar...... 100:-

brynt smör smaksatt med gul curry, blomkålspurè och picklad majrova

Råraka ”Mallorca”...... 75:-

sobrasada, getost, piparraz, honungspollen och grillad paprika

Argentinska rödräkor...... 95:-

salsa pebre, havskräftvinägrette, vitlökschips samt purè på kronärtskocka

Bakad torsk...... 90:-

sandefjordsås, avrugakaviar, gul zucchini, vattenkrasse

Tartar på KRAV innanlår av svenskt nötkött...... 90:-

soya smaksatt med kaffe, picklad shimeijsvamp, svampchips och rökta mandlar

Pan con tomate...... 55:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Bakad kål...... 70:-

tryffelmajonäs, brynt smör apelsinblomshonung, hasselnötter och friterade jordärtskockor

Lamm ”Albondigas”...... 80:-

ramslök, fårost, picklad romanesco, chorizochips

Piementos de Padrones...... 64:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Ibericokind ”Mexican bbq”...... 90:-

långkokt och sen grillad ibericokind med majscrème, friterad mandelpotatis och en sky på rökt chili

Toast Bikini...... 80:-

Kokt Ibericoskinka, tryffelmanchego, lök, friterad svartkål och basilikamajonäs

Friterad bläckfisk...... 90:-

grillad citron och persilja

Patatas bravas...... 70:-

med aioli och chili

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Vit sparris...... 95:-

tryffelvinägrette, brynt smörskum, gurka, dragon

Gordal Oliver picante...... 45:-

Dulce / Postres

Vaniljbakad rabarber...... 120:-

hallonsorbet, passionsfruktcurd, karamelliserad choklad smaksatt med svarta sesamfrön samt kokostopp med sudachi

Salt kolaglass...... 120:-

bakad manjarichoklad, chokladcrisp, marconamandlar, karameliserade popcorn, körsbärscoulis smaksatt med tonkaböna

Tryfflar...... 55:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

En kula sorbet...... 40:-

Queso

Tallegio från Taddei D.O.P...... 80:-

Tryffelhonung, stekta hasselnötter, krasse och ett knäckebröd smaksatt med rosmarin

Viva Las Brasas