Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Oxfilé ”Snowbeef” Japan ...... 795:-

Från Hokkaido i norra Japan. Det kalla klimatet och den skonsamma uppfödningen ger världens antagligen mest exklusiva kött med ett unikt smältande fett. Renrasig Wagyu även kallad snowbeef. A5 och marmoreringsgrad 12/12 vilket är det högsta som finns. Det här köttet lämnar nästan aldrig Japan. Galet mört och unik smak. Helt galet kött!

Hängmörad entrecote Spanien ...... 260:-

Galicisk mjölko hängmörad i 60 dagar. Unik smak som inte går att jämföra med något annat nötkött. Kött i världsklass!

Secreto Iberico de Belotta Spanien ...... 250:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi kryddar det med rökt paprika och vitlök och serverar det rosastekt.

Wagyu entrecote Australien ...... 295:-

Wagyu entrecote från renrasiga Japanese Black djur. Marmorering 7 / 12. Extrem mörhet, smörig textur och en mycket bra köttsmak.

Finsk ryggbiff Rönkä ...... 250:-

Ryggbiff från norra Finland som pga det kalla klimatet och ett kraftigt gräs får ett otroligt smakrikt och marmorerat kött.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 80:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 179:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Burrata från Apulien...... 75:-

ramslökspesto, pinjenötter, friterad salvia, tomater och surdegscrisp

Bakad majrova...... 85:-

aji verde, koriandermajonäs och potatiscrisp

Bakad och eldad getost...... 75:-

knipprödbetor, yoghurt, apelsinblomshonung, rökta mandlar samt vildpeppar

Gravad och sotad anka...... 75:-

rökt soya, sommarkål, koriander och picklad svamp

Havsabborre...... 75:-

mojo- rojo, picklad salladslök, färskpotatis lätt mosad med brynt smör och gräslök

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Helstekt blomkål...... 75:-

Wrångebäcksost, grön curry, Vreta ärtor och kålrabbi

Ankleverterrine...... 90:-

parmesancrème, px vinäger, krusbär, atsinakrasse och chokladjord

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Crouqetas de queso...... 75:-

sotade tomater, kronärtskocka och chipotlemajonäs

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Smörstekt bläckfisk...... 75:-

gul zucchini, harissa, fetaostcrème samt fänkål picklad med citron

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Löjrom från Vänern...... 140:-

gnocchis, brynt smör, inlagd lök och dill

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Crème Brulèe...... 90:-

Crème Brulèe smaksatt med myskmadra och apelsinblom, serverad med säsongens bär

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 150:-

Spanska ostar från Salmantinos på Roslagsgatan. Varieras dagligen och serveras med brödcrisp och membrillo.

Viva Las Brasas