Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Wagyu entrecote ...... 450:-

fullblods wagyu från Chile. Extrem mörhet och marmorering.

Svensk hängmörad biff på ben ...... 325:-

Kviga, hängd i 3 veckor. Från Linköpings slakteri. Kvigor har generellt sett bättre fettsammansättning än tjurar och är inte lika stressade vid slakt vilket ger ett mörare kött.

Grillad hummer ...... 280:-

rouille, grillat bröd, fänkål

Svensk hängmörad entrecote ...... 355:-

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Diamondklass. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Ca 1 av 100 stockar klarar kraven att klassas som diamond och levereras till oss.

Menyförslag Las Brasas

Grillad knippmorot

yozu, sesamfrö, soya, friterad svartkål

Färskpotatis

Älvdalsrom, brynt smör, gräslök och rökt creme fraiche från Järna mejeri

Halstrad havsabborre

rostad paprika, grön chili, sotad gurka och oliver

Slider på hängmörad svensk entrecote

karamelliserad lök, tryffel och lagrad comté

Hallon och lakrits

hallonsorbet, färska bär karamelliserad choklad, lemoncurd, lakritsfudge och granité på spanskkörvel


pris 510:- per person, endast samtliga i sällskapet
Allt från grillen serveras med pimientos padrones, rödvinssky, chimichurri och smält lök.

Tapas

Grillad knippmorot...... 65:-

yozu, sesamfrö, soya, friterad svartkål

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

pata negra skinka lagrad minst 36 månader

Charcuterias mixtas...... 165:-

marinerad manchego och gordal oliver

Knipprödbetor...... 75:-

hasselnötter, fänkålspollen, blomkålspuré och brynt smör

Kronärtskocka...... 65:-

friterad kronärtskocka med tomatillo, chili och örter

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Croquetas Ibéricas...... 79:-

fermenterad chiliaioli och inlagd lök

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Färskpotatis...... 75:-

Älvdalsrom, brynt smör, gräslök och rökt creme fraiche från Järna mejeri

Grillad Ibericokind...... 85:-

jordärtskocka, tryffel och serrano crisp

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron, persilja, havssalt

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Burrata från Apulien...... 75:-

ramslökspesto, picklad chili, surdegscrisp, svenska tomater och ekologisk olivolja

Lamm quesadilla...... 85:-

svensk lammbog, getost och nduja

Halstrad havsabborre...... 75:-

rostad paprika, grön chili, sotad gurka och oliver

Slider på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

karamelliserad lök, tryffel och lagrad comté

Boquerones...... 75:-

spansk inlagd strömming med persilja och vitlök. Serveras med gordal oliver och surdegscri

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 40:-

en mörk med lagrad tequila och en vit med tonkaböna

Hallon och lakrits...... 115:-

hallonsorbet, färska bär karamelliserad choklad, lemoncurd, lakritsfudge och granité på spanskkörvel

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Monteenebro...... 45:-

spansk getost med lite roquefortkultur. Rullad i ekaska. Smakrik.

Himmelsraften...... 45:-

En lagrad hårdost med nötig och gräddig smak från Ovikens mejeri utanför Östersund. Gjord på opastöriserad ko-mjölk.

Blu du Bufala...... 45:-

Blåmögelost från Bergamo i Italien gjord på 100% buffelmjölk. Unik.

Queso Zamarano...... 45:-

Ursprungsmärkt opastöriserad fårost från Zamora i Spanien, en manchegoliknande ost i världsklass.

Osttallrik...... 150:-

alla ostar med membrillo

Viva Las Brasas