Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Ryggbiff Kobe Japan 150g ...... 1000:-

Ryggbiff från legendariska Kobe i Japan med marmoreringsgrad 12/12 och högsta klass på köttkvalitet A5. Bokstavligen smälter i munnen. Förmodligen det bästa köttet du kan hitta på en restaurang i Sverige. This is it, blir inte bättre.

Flankstek Wagyu USA 150g ...... 395:-

Flankstek från världsberömda Snake River Farms i Usa med högsta marmoreringsgrad. Kött från Snake River Farms serveras varje år på Oscarsgalan. Mycket smak och extremt mör.

Svensk hängmörad biff 150g ...... 225:-

Svensk biff hängmörad i 100 dagar. Kött hängmörat så här länge får en smältande textur och en kraftig smak. Svenskt kött blir inte bättre än så här.

Entrecote Spanien 150g ...... 285:-

Entrecote från Galicien hängmörad i 60 dagar. Djup köttsmak med toner av anklever och ost samt en extrem mörhet.

Wagyu ”Zabuton” USA 150g ...... 335:-

Wagyu kött från världskända Snake River Farms med marmoreingsgrad 8. Zabuton är den möraste delen av högrevet, ett otroligt marmorerat kött med fantastisk smak och textur.

Secreto Iberico de Belotta Spanien 200g ...... 250:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi kryddar det med rökt paprika och vitlök och serverar det rosastekt.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 80:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 179:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Rökta jordärtskockor...... 75:-

Savoykål, forellrom, friterad ostronskivling, inkokt äpple samt en smörad svampbuljong

Tartar på sotad hjort...... 80:-

picklade hjortron, lagrad prästost, svampchips samt crumble på valnöt och kavring

Grillad Calcotlök...... 60:-

Grillad lök från Katalonien med mojorojo, manchego, marconamandlar och citron

Skreitorsk...... 85:-

sandefjordsås, avrugakaviar, gul zucchini, vattenkrasse

Pan con tomate...... 50:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Ekologiska morötter...... 65:-

wasabirostade sesamfrön, shizokrasse, majonäs smaksatt med sesamolja och ingefära

Ankleverterrine...... 90:-

spritade krusbär, crème på lagrad Parmigiano-Reggiano,pan cristal samt rödlöksmarmelad

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Wagyu oxkind ”Mexican bbq”...... 85:-

långkokt och sen grillad wagyukind med majscrème, friterad mandelpotatis och en sky på rökt chili

Toast Bikini...... 75:-

Kokt Ibericoskinka, tryffelmanchego, lök, friterad svartkål och basilikamajonäs

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Atún picante...... 85:-

kryddsotad MSC-märkt tonfisk, aji verde, picklad rättika samt granatäpple marinerat i tequila

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Höstsvamp & Gnudis...... 110:-

smörstekt höstsvamp, brynt smörskum, färsk tryffel samt gnudis

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Vinteräpple...... 115:-

äpplesorbet, purè på bakat äpple smaksatt med bourbon, pecannötter, chokladcrème samt smörstekt sockerkaka och lönnsirap

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 135:-

3 ostar som varieras dagligen, serveras med membrillo, fikonmarmelad samt surdegscrisp

Viva Las Brasas