Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Clubsteak av svensk biff ...... 315:-

Kviga, hängd i 3 veckor. Från Linköpings slakteri. Kvigor har generellt sett bättre fettsammansättning än tjurar och är inte lika stressade vid slakt vilket ger ett mörare kött.

Gästkött ...... dagspris

alltid något nytt, fråga oss

Entrecote Wagyu ...... 395:-

Wagyukött från Australien. Våran Wagyu har högsta rasbedöming. Kött från Wagyukreatur är känt för dess enorma marmorering och dess höga kvalitet.

Tonfisk ...... 295:-

Gulfenad infångad tonfisk, vi vill inte servera den well done

Svensk hängmörad entrecote ...... 335:-

Hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Marmoreringsgrad minst 4 av 5. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Ca 1 av 100 stockar klarar kraven att klassas som 4 av 5

Secreto Iberico Bellota ...... 275:-

” Grisens hemlighet ” Den möraste och mest smakrika detaljen på Ibericogrisen.

Menyförslag Las Brasas

Tartar på sotad regnbåge

forellrom, miso, äpple, soya

Spigarello

soyastekt shiitake, grön chili, kålrabbi och vattenkrasse

Slider på Wagyu

karamelliserad lök, tryffel och comté

Taco de Pato

sönderbakad anka, grön sriracha, koriander, ananas salsa

Clubsteak av svensk biff

Kviga, hängd i 3 veckor. Från Linköpings slakteri. Kvigor har generellt sett bättre fettsammansättning än tjurar och är inte lika stressade vid slakt vilket ger ett mörare kött.

Bakad choklad

havtornssorbet, passionsfrukt och mjölkchokladpulver


pris 510:- per person, endast samtliga i sällskapet
Allt från grillen serveras med pimientos padrones, rödvinssky, chimichurri och smält lök.

Tapas

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

pata negra skinka lagrad minst 36 månader

Charcuterias mixtas...... 150

marinerad manchego och gordal oliver

Pumpagnocchi...... 75:-

getostskum, chiliflakes, svarta vinbär och salvia

Ostron Fine de Claire...... 35:-

picklad salsa

Sotad skrei...... 65:-

grönkål, pan cristal, senap och saffranspicklad rotselleri

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Croquetas Ibéricas...... 79:-

fermenterad chiliaioli och inlagd lök

Piementos de Padrones...... 50:-

gräslök och havssalt

Pulpo a la gallega...... 125:-

potatis, rökt olivolja, chorizo

Grillad Ibericokind...... 75:-

jordärtskocka, tryffel och pata negra crisp

Tartar på sotad regnbåge...... 95:-

forellrom, miso, äpple, soya

Tartar på svensk kalv...... 85:-

grillad paprika, Mahon, hasselnötter och basilika

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron, persilja, havssalt

Patatas bravas...... 60:-

med aioli och chili

Svenska havskräftor...... 150:-

blomkålspuré, morotsmaräng och skaldjursbuljong med saffran

Spigarello...... 85:-

soyastekt shiitake, grön chili, kålrabbi och vattenkrasse

Bombas på högrev...... 75:-

chili con frijoles, aioli

Calcotlök från Katalonien...... 70:-

mojo-rojo, parmesan och rökta mandlar

Slider på Wagyu...... 95:-

karamelliserad lök, tryffel och comté

Taco de Pato...... 85:-

sönderbakad anka, grön sriracha, koriander, ananas salsa

Las Brasas Boquerones...... 75:-

strömming, citron, olivolja, fänkål

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 40:-

en mörk med lagrad tequila och en vit med tonkaböna

Bakad choklad...... 115:-

havtornssorbet, passionsfrukt och mjölkchokladpulver

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Monteenebro...... 45:-

spansk getost med lite roquefortkultur. Rullad i ekaska. Smakrik.

Almenäs Tegel...... 45:-

Krav märkt ost från Hjo med en historia från 1700 talet. Lagringstid minst 18 månader.

Blu du Bufala...... 45:-

Blåmögelost från Bergamo i Italien gjord på 100% buffelmjölk. Unik.

Tallegio...... 45:-

Kittost från Lombardiet i Italien, från topproducenten Taddie.

Osttallrik...... 150:-

alla ostar med membrillo

Viva Las Brasas