Oxfilè från legendariska Kobe i Japan med marmoreringsgrad 12/12 och högsta klass på köttkvalitet A5. Bokstavligen smälter i munnen. Förmodligen det bästa köttet du kan hitta på en restaurang i Sverige. This is it, blir inte bättre.
Speciellt utvalt för oss av vår leverantör. 1 av 100 stockar får klassifieringen diamond. Hängmörad i 4 veckor och bevarad i talg. Magiskt kött på alla vis. Ursprung varierar så fråga din servitör om dagens kött.
Hängmörad entrecote Spanien 150g ...... 285:-Galicisk mjölkko hängmörad i 60 dagar. Unik smak som inte går att jämföra med något annat nötkött. Toner av anklever och lagrad ost.
Wagyu entrecote, Australien 150g ...... 455:-Entrecote från AACO(Australiens största wagyu-producent) med marmoreringsgrad 6/9. Extremt mört kött med en smörig och nästan smältande textur.
Solomillo iberico – fläskfilé 150g ...... 210:-Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka på. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött.
Vi serverar köttet rosastekt om inget annat önskas.
Iberico krocketter......
80:-
Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli
Jamon Iberico de bellota grand reserva......
155:-
Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.
Charcuterias mixas......
179:-
3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli
Mandlar / Nötmix......
59:-
Rökta jordärtskockor......
75:-
Savoykål, forellrom, friterad ostronskivling, inkokt äpple samt en smörad svampbuljong
Vitlöksstekt pulpo......
75:-
rökt majonäs, grillad paprika, potatischips och citrus-picklad fänkål
Grillad Calcotlök......
60:-
Grillad lök från Katalonien med mojorojo, manchego, marconamandlar och citron
Skreitorsk......
85:-
sandefjordsås, avrugakaviar, gul zucchini, vattenkrasse
Pilgrimsmusslor......
110:-
skaldjursbuljong, grönkål, picklad fänkål och en majonäs med rostad vitlök
Pan con tomate......
50:-
pan cristal, tomate colgar, vitlök
Ekologiska morötter......
65:-
wasabirostade sesamfrön, shizokrasse, majonäs smaksatt med sesamolja och ingefära
Ankleverterrine......
90:-
spritade krusbär, crème på lagrad Parmigiano-Reggiano,pan cristal samt rödlöksmarmelad
Piementos de Padrones......
59:-
gräslök och havssalt
Ibericokind ”Mexican bbq”......
85:-
långkokt och sen grillad ibericokind med majscrème, friterad mandelpotatis och en sky på rökt chili
Toast Bikini......
75:-
Kokt Ibericoskinka, tryffelmanchego, lök, friterad svartkål och basilikamajonäs
Friterad bläckfisk......
85:-
grillad citron och persilja
Atún picante......
85:-
kryddsotad MSC-märkt tonfisk, aji verde, picklad rättika samt granatäpple marinerat i tequila
Patatas bravas......
65:-
med aioli och chili
Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote......
95:-
smält lök, tryffel och lagrad comté
Vintertryffel......
110:-
smörstekt odlad svamp, brynt smörskum, färsk tryffel samt gnudis
Gordal Oliver picante......
40:-
Vinteräpple......
115:-
äpplesorbet, purè på bakat äpple smaksatt med bourbon, pecannötter, chokladcrème samt smörstekt sockerkaka och lönnsirap
Salt kolaglass......
115:-
karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad
Tryfflar......
50:-
en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell
En kula sorbet......
35:-
Osttallrik......
135:-
3 ostar som varieras dagligen, serveras med membrillo, fikonmarmelad samt surdegscrisp