Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Oxfilè Kobe Japan 150g ...... 1000:-

Oxfilè från legendariska Kobe i Japan med marmoreringsgrad 12/12 och högsta klass på köttkvalitet A5. Bokstavligen smälter i munnen. Förmodligen det bästa köttet du kan hitta på en restaurang i Sverige. This is it, blir inte bättre.

Diamond entrecote 150g fråga om ursprung ...... 395:-

Speciellt utvalt för oss av vår leverantör. 1 av 100 stockar får klassifieringen diamond. Hängmörad i 4 veckor och bevarad i talg. Magiskt kött på alla vis. Ursprung varierar så fråga din servitör om dagens kött.

Hängmörad entrecote Spanien 150g ...... 285:-

Galicisk mjölkko hängmörad i 60 dagar. Unik smak som inte går att jämföra med något annat nötkött. Toner av anklever och lagrad ost.

Wagyu entrecote, Australien 150g ...... 455:-

Entrecote från AACO(Australiens största wagyu-producent) med marmoreringsgrad 6/9. Extremt mört kött med en smörig och nästan smältande textur.

Solomillo iberico – fläskfilé 150g ...... 210:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka på. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött.
Vi serverar köttet rosastekt om inget annat önskas.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 80:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 179:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Rökta jordärtskockor...... 75:-

Savoykål, forellrom, friterad ostronskivling, inkokt äpple samt en smörad svampbuljong

Vitlöksstekt pulpo...... 75:-

rökt majonäs, grillad paprika, potatischips och citrus-picklad fänkål

Grillad Calcotlök...... 60:-

Grillad lök från Katalonien med mojorojo, manchego, marconamandlar och citron

Skreitorsk...... 85:-

sandefjordsås, avrugakaviar, gul zucchini, vattenkrasse

Pilgrimsmusslor...... 110:-

skaldjursbuljong, grönkål, picklad fänkål och en majonäs med rostad vitlök

Pan con tomate...... 50:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Ekologiska morötter...... 65:-

wasabirostade sesamfrön, shizokrasse, majonäs smaksatt med sesamolja och ingefära

Ankleverterrine...... 90:-

spritade krusbär, crème på lagrad Parmigiano-Reggiano,pan cristal samt rödlöksmarmelad

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Ibericokind ”Mexican bbq”...... 85:-

långkokt och sen grillad ibericokind med majscrème, friterad mandelpotatis och en sky på rökt chili

Toast Bikini...... 75:-

Kokt Ibericoskinka, tryffelmanchego, lök, friterad svartkål och basilikamajonäs

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Atún picante...... 85:-

kryddsotad MSC-märkt tonfisk, aji verde, picklad rättika samt granatäpple marinerat i tequila

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Vintertryffel...... 110:-

smörstekt odlad svamp, brynt smörskum, färsk tryffel samt gnudis

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Vinteräpple...... 115:-

äpplesorbet, purè på bakat äpple smaksatt med bourbon, pecannötter, chokladcrème samt smörstekt sockerkaka och lönnsirap

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 135:-

3 ostar som varieras dagligen, serveras med membrillo, fikonmarmelad samt surdegscrisp

Viva Las Brasas