Öppet måndag till lördag från 17:00
Las Brasas

Öppet måndag till lördag från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Chuleton, Spanien 800-900g(inklusive ben) ...... Dagspris

Kött på ben av korasen Asturia, slaktålder 12 år. Uppvuxen på de saltstänkta gräskullarna precis intill Atlanten, betandes gräs, örter samt fermenterad majs. Denna koras är känd för sin excellenta smak, och i kombination med en hängmörning på 70 dagar produceras en mycket fylligare och köttigare smak än vad vi är vana vid i Sverige.  Ett kött med tydliga inslag av anklever, rostade nötter samt lagrad ost. Något utöver det vanliga är väl det bästa sättet att beskriva det, perfekt att dela på flera. Fråga din servitör angående storlek/pris för dagen.

Flapsteak, Kagoshima,  A5, Japan 170g ...... 745:-

Flapsteak från Kagoshima i Japan, av rasen Japanese black. Kvalitén är A5 vilket är den högsta möjliga en köttbit kan få. Flapsteak är en väldigt smakrik styckdetalj som påminner om flankstek. Kött av rasen Japanese black är extremt marmorerat, så detta kött är både mört samt att det har en väldigt bra köttsmak. Ett kött i absolut världsklass, som måste upplevas. Denna köttbit har en något högre fetthalt än vad vi är vana vid i Sverige.

Wagyu ”Zabuton”, Australien 170g ...... 585:-

En blandning av Japanese black och Mitchell från Westholme i  Queensland. Marmoreringsgrad 6-7. En kombination för att ge den högsta smaken och bästa mörheten. Djuren betar fritt på betesmarker större än Belgien. Westholme jobbar hårt för djurhållningen vilket märks på den enorma kvaliteten dom får fram. Smörigt, mört och smakrikt.

Pluma Iberico de Bellota, Spanien 170g ...... 285:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, det går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi serverar det rosastekt.

Entrecote, Sverige 170g ...... 365:-

Vår leverantör väljer ut i snitt 1/100 stockar som hängmöras i 4 veckor och sedan doppas i talg. Den selekteringen kallas för ”Diamond” och är väldigt svår att få fram. Detta är förmodligen den bästa svenska entrecoten på marknaden.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni ska äta, lita på dem. Det blir bra. Fem serveringar. Endast hela sällskapet. Går ej att få vegansk.

Pris per person: 545:-
Tillhörande dryckespaket: 450:-

Köttet serveras trancherat tillsammans med grönsaker i säsong, lagrad manchego och chimichurri.

Tapas

Iberico krocketter...... 90:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 165:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Embutidos mixtos...... 185:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Boquerones...... 65:-

pan cristal, basilikaaioli, salsa på rostad raf-tomat

Marinerad Manchego...... 65:-

Opastöriserad fårost från La Mancha marinerad i örter, olivolja och vitlök

Grillad Calcotlök...... 85:-

gul paprikasås smaksatt med fårost och rökt paprika, sotad pimientos de padrone, pommes allumette samt marconamandel

Pan con tomate...... 60:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Eldad sashimi på regnbåge...... 90:-

chili, basilika, fetaostkräm, torkade oliver, kålrabbi, citroncest

Grillad bläckfisk...... 99:-

avocadokräm, sojaglaze, ingefära, sesam, koriander, kålrabbi

Bakad spetskål...... 85:-

tryffelmajonäs, brynt smör apelsinblomshonung, hasselnötter och friterade jordärtskockor

Sikrom & Potatis...... 115:-

potatiskroketter, rökt creme fraiche, brynt smörpulver, rödlök, dillmajonnäs, akvavits-gelé

Ibericodumpling...... 95:-

ingefära, salladslök samt koriander, buljong med citrongräs och shiitake, sotad ananas, grillad king oystersvamp

Carpaccio på Wagyu-flankstek från Westholme...... 195:-

färsk tryffel, äggula, lagrad parmesan, creme på bakad roscofflök och cidervinäger

Knivmusslor...... 95:-

koriander, lime, chili, blekselleri, silverlök och gul zucchini

Piementos de Padrones...... 79:-

manchego, havssalt, gräslök

Griskind Iberico...... 95:-

cruditè på vitkål och rättika, koriander, kimchidressing, sesamfrö och hotsauce-glaze

Maiz frito...... 79:-

friterad svensk ekologisk majs, aioli, parmesan, rökt paprika, sesam, kummin

Bakad fjällröding...... 110:-

grillad smörsås, panceta, sikrom, krossad potatis, picklad fänkål, ostronskivling

Patatas bravas...... 85:-

med aioli och chili

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, brioche, jalapeno-aioli, rökt cheddar

Gordal Oliver picante...... 45:-

Dulce / Postres

Blodapelsin & kokos...... 125:-

blodapelsinsorbet, kokospannacotta smaksatt med tonkaböna, lemoncurd, limemaräng, lakrits samt tequila

Bakad manjarichoklad...... 125:-

havtornscrème, chokladcrisp och salt karamellglass, dulche de leche, saltrostade maraconamandlar

Kaffegodis...... 62:-

mörk chokladparfait smaksatt med tequila, körsbärskrisp

En kula sorbet...... 40:-

Queso

Friterad Monte enebro...... 69:-

Getost från Salamanca rullad i ekaska, serverad med apelsinhonung och tomatmarmelad

Viva Las Brasas