Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Flankstek Wagyu Australien ...... 315:-

Flankstek av australiensisk Wagyu med högsta poäng på köttkvalitet A5 och 7 av 9 på mörhet. Flankstek är en mör, smakrik och långfibrig detalj som sitter på djurets undersida. Här får du både mörhet och massor med köttsmak!

Entrecote Spanien ...... 285:-

Entrecote från Galicien hängmörad i 60 dagar. Djup köttsmak med toner av anklever och ost samt en extrem mörhet.

Fjällkon Lana, Voullerim Gård Lappland Ryggbiff ...... 395:-

Vår fjällko Lana är uppvuxen på gräs på egna gården, inget kraftfoder eller annat konstigt. Hon har fått växa långsamt vilket gör att fettet hinner sätta sig intramuskulärt vilket ger köttet en extremt fin marmorering.. Kalvat 2 gånger. Hon har fått gå 1000 dagar och 1000 nätter under midnattsol och norrsken som pensionär. Det finns ca 600 fjällkor i världen så det är inte så ofta det slaktas. Det är tack vare vår kökschef på Bar Nombre som vi får äran att köpa dessa djur då han är från Voullerim och är kompis med Evalena på Voullerim Gård. Det här är Sveriges bästa kött alla kategorier. Och en unik djurhållning från födsel till slakt.

Svensk hängmörad entrecote ...... 280:-

Hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Diamondklass vilket ca 1 av 100 stockar får.

Secreto Iberico de Belotta Spanien ...... 250:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi kryddar det med rökt paprika och vitlök och serverar det rosastekt.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 80:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 179:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Burrata från Apulien...... 75:-

maraconamandel, ängsyra, picklad aubergine samt sås på grillad bifftomat, salvia och chili

Långbakad Ibericokind...... 85:-

purè på rostad rödbeta, långpepparsky, friterad palsternacka med smält lardo

Rökta jordärtskockor...... 75:-

Savoykål, forellrom, friterad ostronskivling, inkokt äpple samt en smörad svampbuljong

Tartar på sotad hjort...... 80:-

picklade hjortron, lagrad prästost, svampchips samt crumble på valnöt och kavring

Röding från Landösjön...... 85:-

mojo- rojo, picklad salladslök, spetskål och brynt smör

Rå hälleflundra...... 85:-

pepparrot, äpple, rättika och brynt smör med soja

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Ekologiska morötter...... 65:-

wasabirostade sesamfrön, shizokrasse, majonäs smaksatt med sesamolja och ingefära

Ankleverterrine...... 90:-

spritade krusbär, crème på lagrad Parmigiano-Reggiano,pan cristal samt rödlöksmarmelad

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Färska havskräftor...... 165:-

Dashi på shitake och alger, kryddsmör med lime, jalapeño och koriander

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Friterad lammbräss...... 75:-

dragon, bönor, vitlök, ramslökskapris, wrångebäcksost

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Smörstekt pulpo...... 75:-

gul zucchini, harissa, fetaostcrème samt fänkål picklad med citron

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Höstsvamp & Gnudis...... 110:-

smörstekt höstsvamp, brynt smörskum, färsk tryffel samt gnudis

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Björbärsorbet...... 115:-

vit chokladmousse, lemoncurd, hallon samt kolasås smaksatt med lakrits

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 150:-

4 ostar som varieras dagligen, serveras med kvittenmarmelad och surdegsflarn

Viva Las Brasas