Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Clubsteak av svensk biff ...... 315:-

Kviga, hängd i 3 veckor. Från Linköpings slakteri. Kvigor har generellt sett bättre fettsammansättning än tjurar och är inte lika stressade vid slakt vilket ger ett mörare kött.

Gästkött ...... dagspris

alltid något nytt, fråga oss

Entrecote Wagyu ...... 430:-

Wagyukött från Australien. Våran Wagyu har högsta rasbedöming. Kött från Wagyukreatur är känt för dess enorma marmorering och dess höga kvalitet.

Tonfisk ...... 295:-

Gulfenad infångad tonfisk, vi vill inte servera den well done

Svensk hängmörad entrecote ...... 335:-

Hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Marmoreringsgrad minst 4 av 5. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Ca 1 av 100 stockar klarar kraven att klassas som 4 av 5

Menyförslag Las Brasas

Quesedillas

höstsvamp, tryffel och taleggio

Taco de Pato

sönderbakad anka, grön sriracha, koriander, ananas salsa

Rödräkor

grillad sallad, chorizoskum, picklad chili

Slider på Wagyu

karamelliserad lök, tryffel och comté

Clubsteak av svensk biff

Kviga, hängd i 3 veckor. Från Linköpings slakteri. Kvigor har generellt sett bättre fettsammansättning än tjurar och är inte lika stressade vid slakt vilket ger ett mörare kött.

Svartvinbärssorbet

kokosgrädde, rostad vitchoklad, kokostoppar, karameliserade sesamfrön och tequilakokt pumpa


pris 510:- per person, endast samtliga i sällskapet

Tapas

Paleta de Ibérica...... 135:-

Spalla...... 85:-

Lomo...... 65

paprika och vitlök

Charcuterias mixtas...... 150

marinerad manchego och gordal oliver

Quesedillas...... 85:-

höstsvamp, tryffel och taleggio

Dykfångad pilgrimsmussla...... 95:-

ponzu, bottarga och yozupicklad fänkål

Pumpagnocchi...... 75:-

getostskum, chiliflakes, svarta vinbär och salvia

Grillade grodlår...... 85:-

chimichurri och riven blomkål

Bacalao frito...... 85:-

taco, jalapeno majonäs, koriander, inlagd gurka

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Croquetas Ibéricas...... 79:-

fermenterad chiliaioli och inlagd lök

Piementos de Padrones...... 50:-

gräslök och havssalt

Grillad Ibericokind...... 75:-

jordärtskocka, tryffel och pata negra crisp

Taco de Pato...... 85:-

sönderbakad anka, grön sriracha, koriander, ananas salsa

Rödräkor...... 85:-

grillad sallad, chorizoskum, picklad chili

Tartar på kalv...... 85:-

bakad äggula, avrugakaviar, basilikamajonäs, silverlök och friterad potatis

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron, persilja, havssalt

Patatas bravas...... 60:-

med aioli och chili

Slider på Wagyu...... 95:-

karamelliserad lök, tryffel och comté

Löjrom...... 130:-

lökpaj, gräddfil, brynt smörpulver och picklad lök

Rökt anka...... 90:-

inlagda körsbär, sotad endive, purjolöksmajonäs, chipotleglace

Saltbakade rödbetor...... 70:-

kokosgrädde, dill, friterad potatis och picklade rödbetor

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 40:-

en mörk med lagrad tequila och en vit med tonkaböna

Svartvinbärssorbet...... 115:-

kokosgrädde, rostad vitchoklad, kokostoppar, karameliserade sesamfrön och tequilakokt pumpa

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Monteenebro...... 45:-

spansk getost med lite roquefortkultur. Rullad i ekaska. Smakrik.

Almenäs Tegel...... 45:-

Krav märkt ost från Hjo med en historia från 1700 talet. Lagringstid minst 18 månader.

Blu du Bufala...... 45:-

Blåmögelost från Bergamo i Italien gjord på 100% buffelmjölk. Unik.

Tallegio...... 45:-

Kittost från Lombardiet i Italien, från topproducenten Taddie.

Osttallrik...... 150:-

alla ostar med membrillo

Viva Las Brasas