Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Hängmörad entrecote Spanien ...... 250:-

Entrecote hängmörad i 60 dagar från Galicien i nordvästra Spanien. Ett kött med toner av anklever och ost. Otrolig mörhet och mycket smak. Ett kött i världsklass.

Wagyu entrecote Australien ...... 295:-

Wagyu entrecote från renrasiga Japanese Black djur. Marmorering 7 / 12. Extrem mörhet, smörig textur och en mycket bra köttsmak.

Hängmörad entrecote USA ...... 270:-

”Prime” selekterad vilket är den högsta klassifikationen ett kött kan ha från USA. Uppfött enbart på kolhydrater vilket ger ett extremt mört kött.

Svensk hängmörad entrecote ...... 220:-

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen.

Svensk hängmörad biff ...... 225:-

Svensk biff hängmörad i 75 dagar. Kött hängmörat så här länge får en smältande textur och en kraftig smak. Svenskt kött blir inte bättre än så här.

Secreto Iberico ...... 225:-

Renrasig Ibericogris från Salamanca. Uppfödd på ekollon, helt annan smak och textur jämfört med vanligt griskött.Vi tillagar den rosa om ni inte önskar något annat.

Menyförslag Las Brasas

Friterad jordärtskocka

majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili

Svart tryffel

gnudi, svamp, brynt smörskum och picklad lök

Tonfisk

dillfrö, kronärtskockor, basilika, sardeller, chili och zucchini

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote

smält lök, tryffel och lagrad comté

Svensk hängmörad entrecote

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen.

Bakade äpplen

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple


pris 565:- per person, endast samtliga i sällskapet
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri, rödvinssky samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Iberico Lomo...... 65:-

Lufttorkad filé av renrasig Iberico gris kryddad med paprika och vitlök.

Friterad jordärtskocka...... 80:-

majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili

Svensk sikrom...... 115:-

eldad palsternacka ,rödlök, flädervinäger, cremè fraiche

Coliflor picante...... 75:-

kryddbakad blomkål, piparras, grillad paprika, maracona mandlar, marinerad Payoyo samt aioli med rökt paprikapulver

Grillad Calcottlök...... 75:-

sobrasada, getost, hasselnötter, brynt smör

Grillad Ibericokind...... 85:-

jordärtsskocka, tryffelsmör och grönkål

Svart tryffel...... 135:-

gnudi, svamp, brynt smörskum och picklad lök

Röding...... 85:-

kräftsås med tonkaböna och krondill, rostad mandel, purè på morot och chili

King Crab...... 130:-

variation på fänkål, hummerbuljong med saffran och paprika, citronmajonäs och vattenmelonrättika

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Vildsvin...... 75:-

five-spice, shiitake, pumpa

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Chili cheese fritters...... 75:-

stuvad majs, inlagda gröna tomater, chipotle och svartkål

Tartar på sotad älgbiff...... 90:-

karljohan svampcrème, friterad lök, svampchips och parmesan

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Tonfisk...... 90:-

dillfrö, kronärtskockor, basilika, sardeller, chili och zucchini

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Rotselleri ”raz el hanout”...... 70:-

friterad rödbeta, saltrostade pistagenötter, inkokta plommon, koriander och purè på konfiterad rotselleri

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

Bakade äpplen...... 115:-

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 150:-

Spanska ostar från Salmantinos på Roslagsgatan. Varieras dagligen och serveras med brödcrisp och membrillo.

Viva Las Brasas