Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Biff Spanien ”Black Angus” ...... 345:-

Black Angus från Miguel Vergara. Unikt kött som är uppfött på samma vis som japanerna föder upp Wagyu. Magisk smak och extrem mörhet.

Wagyu Entrecote Japan ...... 850:-

Japansk Wagyu entrecote av rasen Japanese Black från Kagoshima med marmoreringsgrad 11/12. Ett kött i total världsklass med extrem marmorering och smörig smältande textur. Måste upplevas. Sånt här kött lämnar sällan Japan.

Secreto Iberico de Belotta Spanien ...... 250:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi kryddar det med rökt paprika och vitlök och serverar det rosastekt.

Amerikansk Wagyu ”Zabuton” ...... 425:-

Wagyu kött från världskända Snake River Farm med marmoreringsgrad 8/12. Zabuton är den möraste delen av högrevet. Otroligt marmorerat kött med fantastisk smak och textur.

Entrecote Spanien ”Black Angus” ...... 370:-

Black Angus från Miguel Vergara. Unikt kött som är uppfött på samma vis som japanerna föder upp Wagyu. Hängmörat i fyra veckor som ger en underbar smak och otrolig mörhet

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 80:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 179:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Burrata från Apulien...... 75:-

maraconamandel, ängsyra, picklad aubergine samt sås på grillad bifftomat, salvia och chili

Grillad Ibericokind...... 85:-

grönpepparsås, potatiscrisp, libbsticka och rotselleripurè

Bakad och eldad getost...... 75:-

knipprödbetor, yoghurt, apelsinblomshonung, rökta mandlar samt vildpeppar

Gravad och sotad anka...... 75:-

rökt soya, sommarkål, koriander och picklad svamp

Röding från Landösjön...... 85:-

mojo- rojo, picklad salladslök, spetskål och brynt smör

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Helstekt blomkål...... 75:-

Wrångebäcksost, grön curry, Vreta ärtor och kålrabbi

Ankleverterrine...... 90:-

spritade krusbär, crème på lagrad Parmigiano-Reggiano,pan cristal samt rödlöksmarmelad

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Smörstekta kantareller...... 89:-

friterade jordärtskockor, tryffelmajonäs, picklad rotselleri och manchegocrisp

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Smörstekt pulpo...... 75:-

gul zucchini, harissa, fetaostcrème samt fänkål picklad med citron

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Höstsvamp & Gnudis...... 85:-

smörstekt gnudi, svamp, tryffel, brynt smörskum, picklad rödlök

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Björbärsorbet...... 115:-

vit chokladmousse, lemoncurd, färska bär och kolasås smaksatt med lakrits

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 150:-

Spanska ostar från Salmantinos på Roslagsgatan. Varieras dagligen och serveras med brödcrisp och membrillo.

Viva Las Brasas