Roslagsgatan 6, Öppet mån-fre från 17:00, lör från 13:00
Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-fre från 17:00, lör från 13:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Biff Wagyu Japan 150g ...... 725:-

Wagyu biff från Kagoshima i Japan av rasen Japanese Black. Marmoreringsgrad 10/12. Köttet är extremt mört och kan inte liknas vid något annat kött, detta är en smakupplevelse i världsklass.

Entrecote Wagyu USA 150g ...... 495:-

Wagyu entrecote från världskända Snake River Farms, detta kött serveras årligen på Oscars-galan. Lite söta toner, smältande textur och med en extrem marmorering. Unikt kött från en legendarisk producent. Marmoreringsgrad 8/9

Picanha Wagyu USA 150g ...... 345:-

Picanha Wagyu biff från världskända Snake River Farms, detta kött serveras årligen på Oscars-galan. Smakrikt kött med smältande textur och med en extrem marmorering. Unikt kött från en legendarisk producent.

Biff på ben Sverige 500g ...... 475:-

Biff som hängt i 21 dagar vilket ger en djup köttsmak. Köttet tillagas med benet kvar för att få extra smak. Perfekt att dela på.

Entrecote Sverige 150g ...... 295:-

Vår köttleverantör lägger undan det absolut bästa svenska köttet som kommer in till dem, och hänger det i 4 veckor på benet. Smakrikt och mört. Svenskt kött i världsklass, speciellt utvalt för Las Brasa

Iberico Racks de Bellota Spanien 200g ...... 285:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata Negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, det går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi serverar det rosastekt.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 85:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 160:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 185:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Burrata...... 80:-

soltorkad tomatpesto, pinjenötter, bakad tomat och surdegscrisp

Glacerade knipprödbetor...... 75:-

vinbärglace, getost, muscatelrussin, pancetta och salvia

Marinerad Manchego...... 55:-

Opastöriserad fårost från La Mancha marinerad i örter, olivolja och vitlök

Halstrade kammusslor...... 130:-

tryffel, picklad lök, brynt smörskum och gurka

Eldad röding...... 95:-

färskpotatis, Älvdalsrom, rökt smör, ramslöksmajonnäs och picklad steklök

Pan con tomate...... 55:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Bakad sommarkål...... 70:-

tryffelmajonäs, brynt smör apelsinblomshonung, hasselnötter och friterade jordärtskockor

Kronärtskocka...... 80:-

eldad sobrasada, zucchini, parmesanost, skivad poblano och granatäpple

Piementos de Padrones...... 64:-

manchego, havssalt, gräslök

Ibericokind ”Mexican bbq”...... 90:-

långkokt och sen grillad ibericokind med majscrème, friterad mandelpotatis och en sky på rökt chili

King Crab...... 135:-

picklad grön tomat,friterad majs samt aioli smaksatt med grillad jalapeno

Smörstekta kantareller...... 105:-

bläckfisk, pepparrotscrème, inkokt äpple och friterad svartkål

Patatas bravas...... 70:-

med aioli och chili

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Gordal Oliver picante...... 45:-

Dulce / Postres

Sommarbär...... 120:-

färska bär, hallonsorbet, gräddfilspannacotta, rostad mandel, kaksmulor samt maräng med myskmadra

Salt kolaglass...... 120:-

bakad manjarichoklad, chokladcrisp, marconamandlar, karameliserade popcorn, körsbärscoulis smaksatt med tonkaböna

Tryfflar...... 55:-

en mörk med tequila och en vit med karamell

En kula sorbet...... 40:-

Queso

Ostar...... 120:-

Vårt urval av ostar serverade med rosmarinknäckebröd och fikonmarmelad smaksatt med brandy

Viva Las Brasas