Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Entrecote Wagyu Australien ...... 395:-

Fullblods-Wagyu från Australien. Marmoreringsgrad 5.Fantastisk smak, mycket hög marmorering, samt ett otroligt mört kött.

Wagyu ”Snowbeef” Japan ...... 695:-

Fullblods – Wagyu från Hida i Japan med marmoreringsgrad 10/12 av rasen Japanese Black. Smaken, mörheten och texturen är helt galen. Det bästa köttet vi någonsin haft. Vikt 200g

Svensk hängmörad entrecote ...... 355:-

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Diamondklass. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Ca 1 av 100 stockar klarar kraven att klassas som diamond och levereras till oss.

Svensk hängmörad biff ...... 335:-

Svensk biff hängmörad i 40 dagar.En upplevelse både i smak och mörhet. Speciellt utvalda till oss av styckmästare Rikard på Johan i hallen. Svensk biff blir inte bättre.

Iberico Bellota Solomillo ...... 295:-

File av renrasig pata negra gris från Salamanca. Uppfödda på ekollon. Helt annan smak och textur jämfört med vanlig fläskfilè. Vi tillagar den rosa om ni inte önskar en anan stekgrad.

Menyförslag Las Brasas

Krocketter

Västerbottensost, vildsvamp, tryffel, picklade kantareller

Röding

kräftsås med tonkaböna och krondill, rostad mandel, purè på morot och chili

Tonfisk MSC

shiso – emulsion, ponzu, sesamfrö, havtorn och rostad morot

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote

smält lök, tryffel och lagrad comté

Svensk hängmörad biff

Svensk biff hängmörad i 40 dagar.En upplevelse både i smak och mörhet. Speciellt utvalda till oss av styckmästare Rikard på Johan i hallen. Svensk biff blir inte bättre.

Bakade äpplen

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple


pris 510:- per person, endast samtliga i sällskapet
Allt från grillen serveras med pimientos padrones, rödvinssky, chimichurri och smält lök.

Tapas

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

pata negra skinka lagrad minst 36 månader

Jamon Serrano Trevelez...... 70:-

ekologisk serrano skinka lagrad 24 månader.

Sikrom...... 65:-

friterad sparrispotatis, dill och cremè fraiche

Eldade sardiner...... 65:-

papada, vitlökscrème, friterat panko samt libbsticka

Grillad Ibericokind...... 85:-

jordärtskocka, tryffel och serrano crisp

Krocketter...... 75:-

Västerbottensost, vildsvamp, tryffel, picklade kantareller

Röding...... 85:-

kräftsås med tonkaböna och krondill, rostad mandel, purè på morot och chili

Kronärtskocka...... 65:-

friterad kronärtskocka med tomatillo, chili och örter

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Pulpo...... 75:-

salvia, chili, vitlök samt en purè på kronärtskocka

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Rökt Sik...... 70:-

potatispurè med citron och rostad vitlök, avrugakaviar, brynt och rökt smör samt fänkål

Chili cheese fritters...... 75:-

stuvad majs, inlagda gröna tomater, chipotle och svartkål

Tartar på sotad älgbiff...... 90:-

inlagd kajplök, karljohan svamp crème, friterad lök, svampchips och parmesan

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron, persilja, havssalt

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Tonfisk MSC...... 90:-

shiso – emulsion, ponzu, sesamfrö, havtorn och rostad morot

Gotländsk tryffel...... 95:-

gnudi, svamp, brynt smörskum och picklad lök

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Ostron styckpris...... 35:-

sotad gurka, yuzo-picklad lök, kimchiesesamfrö

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Salt kolaglass...... 115:-

rostad chufa, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktcurd och bakad choklad

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med brynt smör och rosmarin

Bakade äpplen...... 115:-

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Monteenebro...... 45:-

spansk getost med lite roquefortkultur. Rullad i ekaska. Smakrik.

Himmelsraften...... 45:-

En lagrad hårdost med nötig smak från Ovikens mejeri i Jämtland. Gjord på opastöriserad komjölk och lagrad minst 5 månader.

Blu di Buffala...... 45:-

Blåmögelost gjord på buffelmjölk. Unik blåmögelost från Lombardiet i Italien.

Queso Zamarano...... 45:-

Ursprungsmärkt opastöriserad fårost från Zamora i Spanien, en manchegoliknande ost i världsklass.

Osttallrik...... 150:-

alla ostar med membrillo

Viva Las Brasas