Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Japansk Wagyu ”Kagoshima” 150g ...... 795:-

Biff av 100% A5 Japanese Black från Kagoshima, med en marmoreringsgrad som ligger på 9/12. Ett kött i total världsklass med extrem marmorering och en smörig smältande textur. Måste upplevas. Sånt här kött lämnar väldigt sällan Japan.

Hanging tender ”Snake River Farm” USA 150g ...... 450:-

Hanging tender från världskända Snake River farm i USA. En korsning mellan Wagyu och Black Angus vilket ger ett extremt marmorerat och välsmakande kött. Marmoreringsgrad 8/12. Även känd som butchers steak eller njurtapp.

Svensk hängmörad biff 150g ...... 225:-

Svensk biff hängmörad i 100 dagar. Kött hängmörat så här länge får en smältande textur och en kraftig smak. Svenskt kött blir inte bättre än så här.

Entrecote Spanien 150g ...... 285:-

Entrecote från Galicien hängmörad i 60 dagar. Djup köttsmak med toner av anklever och ost samt en extrem mörhet.

Svensk hängmörad entrecote 150g ...... 280:-

Hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Diamondklass vilket ca 1 av 100 stockar får.

Secreto Iberico de Belotta Spanien 200g ...... 250:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Samma grisar som man gör Pata negra skinka ifrån. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi kryddar det med rökt paprika och vitlök och serverar det rosastekt.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Iberico krocketter...... 80:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Charcuterias mixas...... 179:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Burrata från Apulien...... 75:-

maraconamandel, ängsyra, picklad aubergine samt sås på grillad bifftomat, salvia och chili

Långbakad Ibericokind...... 85:-

purè på rostad rödbeta, långpepparsky, friterad palsternacka med smält lardo

Rökta jordärtskockor...... 75:-

Savoykål, forellrom, friterad ostronskivling, inkokt äpple samt en smörad svampbuljong

Tartar på sotad hjort...... 80:-

picklade hjortron, lagrad prästost, svampchips samt crumble på valnöt och kavring

Röding från Landösjön...... 85:-

purè på morot, rostad grädde och chili serveras med rostad mandel samt en kräftsås med tonkaböna

Tartar på hälleflundra...... 85:-

brynt smör med yuzo, friterat rispapper, kimchiefrön, bakad ananas samt soyamarinerad gurka

Pan con tomate...... 50:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Ekologiska morötter...... 65:-

wasabirostade sesamfrön, shizokrasse, majonäs smaksatt med sesamolja och ingefära

Ankleverterrine...... 90:-

spritade krusbär, crème på lagrad Parmigiano-Reggiano,pan cristal samt rödlöksmarmelad

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Kalix Löjrom 2020...... 125:-

bakad rotselleri, rökt majonäs,silverlök, gravat ägg samt picklade trattkantareller

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Atún picante...... 85:-

kryddsotad MSC-märkt tonfisk, aji verde, picklad rättika samt granatäpple marinerat i tequila

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Smörstekt pulpo...... 75:-

gul zucchini, harissa, fetaostcrème samt fänkål picklad med citron

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Höstsvamp & Gnudis...... 110:-

smörstekt höstsvamp, brynt smörskum, färsk tryffel samt gnudis

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Valdeon (spansk blåmögelost)...... 65:-

pepparkaksglass, honungscrisp, ett stänk brandy samt fikonmarmelad

Osttallrik...... 135:-

3 ostar som varieras dagligen, serveras med membrillo, fikonmarmelad samt surdegscrisp

Viva Las Brasas