Öppet måndag till lördag från 17:00
Las Brasas

Öppet måndag till lördag från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Entrecote-kappa Wagyu ”rib eye cap” A5, Japan 170g ...... 745:-

Entrecote från Kagoshima i Japan, av rasen Japanese black. Kvalitén är A5 vilket är den högsta möjliga en köttbit kan få. Entrecote är en väldigt smakrik styckdetalj. Kött av rasen Japanese black är extremt marmorerat, så detta kött är både väldigt mört samt att det har en bra köttsmak. Ett kött i absolut världsklass, som måste upplevas.

Wagyu ”Zabuton”, Australien 170g ...... 585:-

En blandning av Japanese black och Mitchell från Westholme i  Queensland. Marmoreringsgrad 6-7. En kombination för att ge den högsta smaken och bästa mörheten. Djuren betar fritt på betesmarker större än Belgien. Westholme jobbar hårt för djurhållningen vilket märks på den enorma kvaliteten dom får fram. Smörigt, mört och smakrikt.

Clubsteak, Spanien, 700-800g ...... 1250:-

Biff på ben av korasen Barossa, ursprungligen från Portugal. Denna kossa föddes 2006, och har fått beta gräs och ensilage på den Galiciska halvön i Spanien hela livet. En något äldre kossa än vad vi är vana vid i Sverige, där den höga åldern i kombination med hängmörning i 45 dagar ger ett kött som får en mycket fylligare och köttigare smak. Ett kött med inslag av anklever, rostade nötter samt lagrad ost. Ett kött i absolut världsklass.

Pluma Iberico de Bellota, Spanien 170g ...... 285:-

Frigående grisar uppfödda på ekollon utanför Salamanca. Fläskköttets motsvarighet till Wagyu, det går helt enkelt inte att jämföras med annat fläskkött. Vi serverar det rosastekt.

Entrecote, Sverige 170g ...... 365:-

Vår köttleverantör lägger undan det absolut bästa svenska köttet som kommer in till dem, och hänger det i 4 veckor på benet. Smakrikt och mört. Svenskt kött i världsklass, speciellt utvalt för Las Brasa

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni ska äta, lita på dom. Det blir bra. Fem serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 545:-
Tillhörande dryckespaket: 450:-

Köttet serveras trancherat tillsammans med grönsaker i säsong, lagrad manchego och chimichurri.

Tapas

Iberico krocketter...... 90:-

Krocketter fyllda med pata negra och chorizo, serverade med inlagd lök och chili – aioli

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 165:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Embutidos mixtos...... 185:-

3 olika charkuterier, lagrad manchego, membrillo, oliver samt grillat bröd med aioli

Mandlar / Nötmix...... 59:-

Pocherat ostron...... 39:-/st

yuzo buerre blanc, forellrom, gin och gurka

Marinerad Manchego...... 65:-

Opastöriserad fårost från La Mancha marinerad i örter, olivolja och vitlök

Chicharrón picante...... 55:-

friterad svål, rökt paprika, avocado

Pan con tomate...... 60:-

pan cristal, tomate colgar, vitlök

Friterad Rödräka...... 105:-

eldad salladskål, grillad jalapeño-majonnäs, brynt sojasmör, picklad gurka, chilidressing

Grillad bläckfisk...... 99:-

avocadokräm, sojaglaze, ingefära, sesam, koriander, kålrabbi

Bakad spetskål...... 85:-

tryffelmajonäs, brynt smör apelsinblomshonung, hasselnötter och friterade jordärtskockor

Potatiskroketter...... 89:-

färsk handgjord chorizo, rökt cheddar & jalapenosås, piparras, citronbakad purjolök, rökt paprika

Hjorttartar...... 95:-

sotat hjortinnanlår, kräm på svart trumpetsvamp, svampchips, persilje-emulsion, picklad shimeijsvamp och tryffelfårost

Aguachile...... 115:-

marinerad fisk, koriander, lime, jalapeno, gurka, svart vitlök, hjärtsallad, rädisa

Piementos de Padrones...... 79:-

manchego, havssalt, gräslök

Griskind Iberico...... 95:-

cruditè på vitkål och rättika, koriander, kimchidressing, sesamfrö och hotsauce-glaze

Maiz frito...... 79:-

friterad svensk ekologisk majs, aioli, parmesan, rökt paprika, sesam, kummin

Bakad fjällröding...... 110:-

grillad smörsås, panceta, sikrom, krossad potatis, picklad fänkål, ostronskivling

Patatas bravas...... 85:-

med aioli och chili

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, brioche, jalapeno-aioli, rökt cheddar

Gordal Oliver picante...... 45:-

Dulce / Postres

Vinteräpple...... 125:-

äpplesorbet, bakad äpplepuré med brandy, turron, karamelliserade pekannötter, mjölkchokladkräm, äppelgelé, vispad grädde

Bakad manjarichoklad...... 125:-

havtornscrème, chokladcrisp och salt karamellglass, dulche de leche, saltrostade maraconamandlar

Kaffegodis...... 62:-

mörk chokladparfait smaksatt med tequila, körsbärskrisp

En kula sorbet...... 40:-

Queso

Friterad Monte enebro...... 69:-

Getost från Salamanca rullad i ekaska, serverad med apelsinhonung och tomatmarmelad

Viva Las Brasas