Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Svensk hängmörad oxfilé ...... 255:-

Svensk oxfilé, extrem smak och nästan smältande textur. Den bästa oxfilén vi någonsin fått av Johan i Hallen.

Svensk hängmörad entrecote ...... 245:-

Hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen. Diamondklass vilket ca 1 av 100 stockar får. Svenskt kött blir inte bättre.

Hängmörad biff Sverige ...... 260:-

Hängmörad i 70 dagar. Ett kött med toner av anklever och ost. Otroligt smakrikt kött, samt en väldigt hög marmorering.

Biff Kagoshima Japan ...... 795:-

Unikt kött i absolut världsklass. A5 marmorering 12/12. Högsta klassen ett kött kan få, sånt kött lämnar nästan aldrig Japan.

Menyförslag Las Brasas

Menú degustación

Kockarna bestämmer vad ni sak äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet.

Pris per person: 565:-
Tillhörande dryckespaket: 420:-
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

Pata negra skinka lagrad minst 36 månader. Från Salamanca i nordvästra Spanien.

Friterad jordärtskocka...... 80:-

majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili

Boquerones...... 65:-

Spansk sill typ. Ramslök, citron och och fänkål

Coliflor picante...... 75:-

kryddbakad blomkål, piparras, grillad paprika, maracona mandlar, marinerad Payoyo samt aioli med rökt paprikapulver

Rödbetor...... 75:-

morcilla, kirskål, hasselnötter, brynt smör och getost

Grillad Ibericokind...... 85:-

jordärtsskocka, tryffelsmör och grönkål

Röding...... 85:-

kräftsås med tonkaböna och krondill, rostad mandel, purè på morot och chili

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Handgjord chorizo från Rioja...... 70:-

blomkålspurè, chipotlesky samt salsa på äpple, salvia och citron

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Crouqetas de queso...... 75:-

sotade tomater, kronärtskocka och chipotlemajonäs

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron och persilja

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Ceviche...... 70:-

skrei, regnbåge, koriander samt leche de tigre

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Grillad rotselleri...... 70:-

shitakesvamp, granskottsolja rökta mandlar och friterad enokisvamp

Jamon Serrano ecologica...... 70:-

Ekologisk lufttorkad Serrano, lagrad minst 24 månader

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Salt kolaglass...... 115:-

karameliserade popcorn, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktscurd och bakad choklad

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med karamell

Bakad rabarber...... 115:-

sudachi, yuzo, vit choklad och sorbet på päron och syltad ingefära

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Osttallrik...... 150:-

Spanska ostar från Salmantinos på Roslagsgatan. Varieras dagligen och serveras med brödcrisp och membrillo.

Viva Las Brasas