Las Brasas

Roslagsgatan 6, Öppet mån-lör från 17:00

Las Brasas - À la carte

Grill

Wagyu ryggbiff USA ...... 295:-

Wagyu ryggbiff från berömda Snake River Farms. En blandning av 75% Japanese Black och 25% Black Angus vilket ger en otrolig smak och mörhet. Det här är köttet som varje år serveras på Oscarsgalan.

Wagyu ”Snowbeef” Japan ...... 495:-

Fullblods – Wagyu från Hida i Japan med marmoreringsgrad 11/12 av rasen Japanese Black. Smaken, mörheten och texturen är helt galen. Det bästa köttet vi någonsin haft.

Svensk hängmörad entrecote ...... 220:-

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen.

Svensk hängmörad biff ...... 225:-

Svensk biff hängmörad i 75 dagar. Kött hängmörat så här länge får en smältande textur och en kraftig smak. Svenskt kött blir inte bättre än så här.

Rubia Gallegan entrecote ...... 250:-

Entrecote hängmörad i 60 dagar från Galicien i nordvästra Spanien. Ett kött med toner av anklever och ost. Otrolig mörhet och mycket smak. Ett kött i världsklass

Menyförslag Las Brasas

Friterad jordärtskocka

majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili

Gotländsk tryffel

gnudi, svamp, brynt smörskum och picklad lök

Tonfisk MSC

shiso – emulsion, ponzu, sesamfrö, havtorn och rostad morot

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote

smält lök, tryffel och lagrad comté

Svensk hängmörad entrecote

hängmörad i 4 veckor och därefter bevarad i talg. Utvalda av styckmästare Rikard på Johan i Hallen.

Bakade äpplen

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple


pris 565:- per person, endast samtliga i sällskapet
Allt kött styckas i 150g och serveras trancherat tillsammans med chimichurri, rödvinssky samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan.

Tapas

Jamon Iberico de bellota grand reserva...... 155:-

pata negra skinka lagrad minst 36 månader

Jamon Serrano Trevelez...... 70:-

ekologisk serrano skinka lagrad 24 månader.

Friterad jordärtskocka...... 80:-

majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili

Eldade sardiner...... 65:-

papada, vitlökscrème, friterat panko samt libbsticka

Coliflor picante...... 75:-

kryddbakad blomkål, piparras, grillad paprika, maracona mandlar, marinerad Payoyo samt aioli med rökt paprikapulver

Grillad Ibericokind...... 85:-

jordärtskocka, tryffel och serrano crisp

Gotländsk tryffel...... 105:-

gnudi, svamp, brynt smörskum och picklad lök

Röding...... 85:-

kräftsås med tonkaböna och krondill, rostad mandel, purè på morot och chili

Grillat svenskt höstlamm...... 90:-

blomkålscrème, merguez crisp och lammsky med tomat, salvia och vitlök

Pan con tomate...... 50:-

vitlök och lagrad manchego

Pulpo...... 75:-

salvia, chili, vitlök samt en purè på kronärtskocka

Piementos de Padrones...... 59:-

gräslök och havssalt

Chili cheese fritters...... 75:-

stuvad majs, inlagda gröna tomater, chipotle och svartkål

Tartar på sotad älgbiff...... 90:-

inlagd kajplök, karljohan svamp crème, friterad lök, svampchips och parmesan

Friterad bläckfisk...... 85:-

grillad citron, persilja, havssalt

Patatas bravas...... 65:-

med aioli och chili

Tonfisk MSC...... 90:-

shiso – emulsion, ponzu, sesamfrö, havtorn och rostad morot

Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote...... 95:-

smält lök, tryffel och lagrad comté

Rotselleri ”raz el hanout”...... 70:-

friterad rödbeta, saltrostade pistagenötter, inkokta plommon, koriander och purè på konfiterad rotselleri

Maracona mandlar...... 49:-

Gordal Oliver picante...... 40:-

Dulce / Postres

Salt kolaglass...... 115:-

rostad chufa, honungskex, brynt smörpulver, passionsfruktcurd och bakad choklad

Crema Catalana glass...... 115:-

pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Tryfflar...... 50:-

en mörk med citron och lakrits och en vit med brynt smör och rosmarin

Bakade äpplen...... 115:-

äppelsorbet, turronparfait, äpplechips samt brandy infuserat granatäpple

En kula sorbet...... 35:-

Queso

Casatica de bufala...... 45:-

Pastöriserad buffelost från Lombardiet. Lagrad 3-5 veckor. Krämig och smakrik, påminner om en brieost i smak och kosistens

Almnäs Tegel...... 45:-

Ost från Almnäs bruk i västra Götaland. Väldigt smakrik hårdost. Lagrad 16-22 månader.

Blu di Buffala...... 45:-

Blåmögelost gjord på buffelmjölk. Unik blåmögelost från Lombardiet i Italien.

Queso Zamarano...... 45:-

Ursprungsmärkt opastöriserad fårost från Zamora i Spanien, en manchegoliknande ost i världsklass.

Osttallrik...... 150:-

alla ostar med membrillo

Viva Las Brasas